marți, 6 octombrie 2009

O noua candidatura la prezidentiale!

Insfarsit, Oprescu s-a exprimat: Vrea presedinte!
-La alegerile din 2004, actualul presedinte Basescu,a dat glas unui mare paradox: In plina democratie, romanii au de ales intre doi FOSTI COMUNISTI!
-Astazi, situatie complet noua: Romanii au de ales intre doi FECIORI DE SECURISTI!Gioana si Oprescu sunt feciori ai doi generali de securitate,ceeace este cu totul ALTCEVA. Se vede ca am evoluat.
Nu pot sa nu-mi amintesc faptul,ca in modul cel mai ferm, domnul Iliescu si-a exprimat recent gandul ca pentru alegerile din acest an ar fi cazul ca partidele sa se solidarizeze pentru a sprijini un candidat DINAFARA POLITICULUI.Exceptionala ideie, in care gasesc poate ceva din regretul fata de ceeace "sprijinise" pana acum. Dar bine si mai tarziu,decat niciodata! Caci scria candva poetul moldovean G.Tutoveanu : "Pe umerii actualei generatii, apasa gtreutatea unei cumplite raspunderi;sa statorniceasca pe UN SINGUR pamant romanesc,UN SINGUR GRAI,O SINGURA NAZUINTA si mai ales UN SINGUR SUFLET,pentruca in cesul marilor primejdii, INTAI se ridica sufletul.." Eram atunci dupa Marea Unire, cum astazi suntem dupa rasturnarea Voroninului de la Chisanau si ne dorim rasturnarea celui de la Bucuresti,dar ce punem in loc? Initiatori ai primei uniri, moldovenii si-au facut datoria si astazi.Cei din stanga Prutului,chiar daca erau aproape sub ocupatie.Noi, cei din dreapta sa nu reusim oare? Aceasta este marea greutate ce apasa pe umerii genertatiei actuale.Ideia lui Iliescu parea sa se intruchipeze prin intentia lui Radu Duda.Dar IGNORAREA cvasi totala din partea mass-mediei noastre,cat si a societatii civile in ansablu,a facut ca acesta sa-si renunte la intentie. Aceeasi ignorare si fata de aceasta intoarcere.In schimb s-a gasit un ronan si inca un banatean care sa-l IMPLORE pe Basescu pentru a-si asuma o noua candidatura,CEEACE NU A INTARZIAT A ACCEPTA.Halal cultura!. Sa-l mentinem ca presedinte pe cel ce l-a ajutat pe Voronin sa urce pe tronul Moldovei vremelnic instrainate, ceeace ar reprezenta o BLASFEMIE fata de eforturile fratilor de peste Prut.Chiar nu putem gandi mai mult?.Si cum ramane cu presa pe care Iorga o definea ca "o catedra,un amvon,un post de observatie de unde se scot STRIGATE DE ALARMA si SE DAU SEMNALE". Presa-spunea V.Hugo- e trambita vie care suna REDESTEPTAREA poporulu.Amintesc acestea in memoria lui Pastorel,care bine a intuit ca "marile NADEJDI,infloresc DOAR pe argila scumpelor morminte si VAI DE POPORUL care uita de ele" Dumnezeu nu joaca zaruri!

Niciun comentariu: