duminică, 15 noiembrie 2009

comunismul in romania -1-

Ce a fost comunismul?
“O stafie umblă prin Europa,- este stafia Comunismului.” Astfel îşi începea Marx, faimosul său Manifest comunist. Dacă ar fi fost ca Marx să trăiască în epoca comunistă,cu siguranţă şi-ar fi modificat sintagma, care ar fi devenit –“Iadul a cuprins Europa-este Iadul comunist.” Astfel văd eu comunismul, care peste jumătate de secol, ne-a frânat desvoltarea şi a degradat resursele şi calitatea vieţii .
-Ca fenomen politic,comunismul nu poate fi abordat decât, (exclusiv),prin prisma mijloacelor folosite în procesul de dominaţie, de către elitele guvernante.
Din capul locului,trebuie să constatăm însă că atât mijloacele de dominare,cât şi cele de formare şi organizare a vieţii sociale, au la bază VIOLENŢA FIZICĂ.
Caracteristic pentru ideologia dominaţiei mondiale, geopolitica anilor postbelici,ne-a impus comunismul, formulă politică străină gradului de maturitate morală şi intelectuală a poporului şi epocii.
Cum formula politică era anacronică naţiunii şi epocii, nefiind rezultat natural al propriei evoluţiei sociale, comunismul neavând la noi nici o rădăcină, puterea imperialistă a impus comunismul şi formarea unei noi “ clasei politice”, utilizând pentru aceasta cele mai violente mijloace posiibile. DACĂ SITUAŢIA INTERNĂ NU CORESPUNDEA FORMULEI POLITICE, S-A PROCEDAT LA MODIFICAREA PRIN FORŢĂ A ACESTEIA.
1.Bazată pe existenţa ocupaţiei militare şi pe nucleul unor elemente tradătoare formate şi instruite in exilul rusesc,OPERA de transformare comunistă a ţării a începuit prin decapitarea societăţii româneşti de ELITELE conducătoare, politice, intelectuale şi ale vieţii economice.(creatoare).
Crearea unei noi diviziuni sociale pentru realizarea unui alt raport între guvernanţi şi guvernaţi, s-a declanşat pe baza unor slogane diversioniste ca lupta de clasă, egalitarism proletar, antiimperialism,etc. În cadrul acestei acţiuni în care vârful de lance a fost securitatea înfiinţată după modelul NKVD-ului sovietic şi elementele descompuse ale periferiei sociale, au căzut victime cca. jumătate de milion de români adevăraţi.Sub motivul luptei antiimperialiste, fostii politicieni, militari de elită, proprietari industriaşi, slujitori ai cultelor, intelectuali de marcă, scriitori, profesori, prestatori de servicii liberale (jurişti, medici,experţi economici,), pe scurt toată elita creatoare a ţării, au fost arestaţi, majoritatea fără a fi judecaţi, torturaţi în puşcării şi pe şantiere precum canalul Dunăre-Marea Neagră. Parte dintre ei, au sfârşit prin a îngrăşa pământul patriei.Mare parte dintre aceştia au reprezentat-o îmnsăşi tineretul studios,de regulă fii ai celor de mai sus,animaţi de înalte idealuri sociale şi cu temeinică pregătire intelectuală.Aproape jumătate din studenţimea acelor ani a fost arestată şi în urma unor procese înscenate,condamnată.Mulţi dintre ei au avut a sta în închisori timp de 17 ani.Au intrat tineri în puşcărie şi au ieşit adulţiSupuşi în puşcărie unui intens proces de aşazisă educare prin muncă si campaniei de spălare a creerelor,mulţi dintre ei nesuportând tortura,au cedat psihic şi fizic. Genocidul a continuat cu terorizarea descendenţilor celor de mai sus,care au fost lipsiţi de dreptul la invăţătură,ei fiind persecutaţi şi eliminaţi din învăţământ. Am avut ocazia a-l avea coleg de serviciu pe un anume Popescu Tudor, care ca tânăr absolvent al facultăţii de drept din Bucureşti,a fost ridicat în 1945 alături cu alţi mulţi colegi şi incarcerat în mai toate centrele importante din ţară.A avut parte de aceeaşi celulă cu Corneliu Coposu, sau cu ion Diaconescu. Dar asta nu pentru confortul lui, ci pentru a fi tras de limbă privitor la preocupările colegilor de celulă.Spre satisfacţia lui, după decembrie 89,s-a revăzut cu ambii colocatari ai celulei de la Sighetul Marmaţiei,cu care stabilise relaţii speciale timp de 17 ani jumătate ,fapt pentu care cu multă satisfacţie a donat economiile personale de cca.70.000 lei la fondul solidarităţii pe care, în naivitatea lui,l-a considerat cu adevărat destinat persecutaţilor fostului regim. Avea să realizeze curând plasa ce a luat,destinaţia fondurilor fiind in mâna foştilor activişti şi securişti.
Această categorie de cetăţeni, urmaşi ai răzeşilor şi împroprietăriţilor din trecut,au constituit şi puternicile puncte de rezistenţă armată anticomunistă din ţară.Eram elv într-un oraş din sudul Moldovei,.unde unul dintre colegi certat cu şcoala, a fost angajat ofiţer în securitate şi care frcvent se lăuda cu actele “eroice” săvârşite în satele din zona Năruja-Vrancea,împotriva punctelor de rezistenţă armată . În anul 1953,în timpul efectuării unei luni de stagiu militar ca student,.într-o czarmă din Câmpulung Muscel, am fost alarmaţi înt-una din nopţi pentrun faptul că rezistenţa din munţii Făgăraşi ar fi încercat să pătrundă în incinta unităţii, pentru a face rost de arme şi de muniţii.
Astfel decapitată societatea românească,avea să cunoască consecinţe dintre cele mai dăunătoare, Pe deoparte a-) constituirea aşazisei clase politice, s-a făcut din elemente nerealizate şi ilipsite de cultură,străine de spiritul românesc, iar b-) pe de altă parte, generaţiilor tinere avea să le lipsească pentru o lungă perioadă sursa de încărcare cu modele de viaţă, mijloc de legătură fundamentală între generaţii şi prin aceasta să se ajungă la deprecierea factorului demografic, crimă de căpătâi a epocii..Acest din urmă aspect asupra căruia voi mai reveni, se manifestă din plin în viaţa noastră de astăzi,cu influenţă nefastă asupra formării şi educării tineretului pentru mulţi ani de aici înainte.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

Anonim spunea...

Wanna Get HIGH? Running out of Supply? Then Check Out My Shit!
>>>>> http://bestlegalhighsdrugs.info <<<<
If you have questions, you can email my boy at online.mentor [at] gmail.com


[size=1] IGNORE THIS----------------------------
bufp alvarijs is salvia legal in canada [url=http://bestlegalhighsdrugs.info] legal highs online [/url] meth stories shroom picking guide [url=http://buybudshoplegalherbs.info] bud shop[/url] bufoo alvafius savlia divinroum [url=HTTP://BUYINGMARIJUANASALE.INFO] Purchase Marihuana [/url] blond hashish free delivery [url=HTTP://BUYLEGALBUDSCOMREVIEWS.INFO] buds legal [/url] european amanita muscaria kratom x [url=HTTP://CANNABISHIGH-PILLSHIGH.INFO] Ganja High[/url] buf alvarisu salviaa dicinorum [url=HTTP://HOWTOBUYWEED-BUYINGWEED.INFO] purchasing marijuana[/url] drugs psyclobin mushrooms [url=http://legalbud.drugreviews.info] legalbuds [/url]

ecstas lills ecstast pills [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legalweed [/url] how much does salvia cost legal highs review [url=http://buysalvia.lamodalatina.com] order salvia leaves[/url] kratom 8 dalvia divunorum

Afganish ssalvia divinormu [url=http://legalweed.lamodalatina.com] legalweed [/url] 5 panel drug test best type of kratom [url=http://buysalviacheap.com] buy salvia plants[/url] Injecting Meth akanita muscafia
[url=http://guaranteedheightincrease.info/]height improvement[/url] - http://guaranteedheightincrease.info/
height improvement - http://guaranteedheightincrease.info
[url=http://provenpenisenlargement.info/]proven penis lengthening[/url] - http://provenpenisenlargement.info/
proven penis growth - http://provenpenisenlargement.info/
[url=http://provenskincareadvice.info/]skin care tips[/url] - http://provenskincareadvice.info/
skin care advice - http://provenskincareadvice.info/
[url=http://getrichgambling.info/]get riches gambling[/url] - http://getrichgambling.info/
get money gambling - http://getrichgambling.info/
[url=http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/]herpes outbreak[/url] - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
herpes outbreak - http://herpesoutbreak-gentalwarts.info/
[url=http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO]stop premature ejaculation[/url] - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
cure premature ejaculation - http://STOP-PREMATURE-EJACULATION-SOLUTIONS.INFO
[url=http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO]mobile phone on sale[/url] - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
3g mobile phone for sale - http://3GMOBILEPHONESFORSALE.INFO
[url=http://internationaloddities.reviewsdiscountsonline.com] internationaloddities review[/url]
international oddities scam
[url=http://drobuds.reviewsdiscountsonline.com]dro bud [/url]
reviews of dro buds
[url=http://bestacnetreatmentreviews.info] best acne treatment reviews[/url] http://bestacnetreatmentreviews.info
acne treatment reviews http://bestacnetreatmentreviews.info
[url=HTTP://LEARN-HYPNOSIS-ONLINE.INFO]learn hypnosis online[/url]
learn hypnotism online

Anonim spunea...

Hey guys,

I'm seeking help for the children of Haiti.

I'm here for a non-profit group that is devoted to giving time to
creating oppurtunities for the kids in haiti. If anyone here wants to donate then this is the site:

Donate to Haiti or Help Haiti

They provide children in Haiti a positive outlook through education.

And yes, they are legitimate.

Please help us

Anonim spunea...

megan fox at home, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187756]megan fox leggings[/url] megan fox bikini
kim kardashian ray j, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187768]kim kardashian + blow[/url] kim kardashian ray j video free
taylor swift cd, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187772]taylor swift and family[/url] taylor swift bra-less
hannah montana video, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187786]fake hannah montana essay[/url] hannnah montana games
will harry potter die in the seventh book, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187792]latest harry potter news[/url] harry potter quiz
cruise to nowhere + seattle, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187798]cruises to caribbean[/url] carnival cruise to bermuda
justin beiber portrait, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187812]justin bieber photo codes[/url] justin bieber phone number
britney spears circus tour, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/187814]britney spears in a bikini[/url] britney spears three
sexy megan fox gallery, [url=http://discuss.tigweb.org/thread/175542]megan fox nakes[/url] megan fox backgrounds

Anonim spunea...

if you guys desideratum to crackerjack [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra pharmacopoeia facilitate of generic drugs.
you can buffet into uncover drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the chief [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] originator on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

Bianca spunea...

ce e cu reclamele astea ?!
sa va fie rusine !

Onmusique.info spunea...

Îţi place să scrii articole şi eşti pasionat de muzică?
Eşti la curent de fiecare dată când artiştii tăi preferaţi lansează ceva nou?
Îţi place muzica în general sau asculţi doar un anumit gen?
Îţi place să te uiţi la filme şi să le povesteşti celorlalţi filmele care ţi-au plăcut cel mai mult?
Doreşti să promovezi artişti prin interviuri, biografii, ştiri?
Îţi place să te distrezi la concerte, să faci poze, iar a doua zi să povesteşti atmosfera?
Alătură-te echipei ONmusique.info – un site cu şi despre muzică!
Contact: onmusique@yahoo.com
Onmusique.info – Pentru că muzica aparţine tuturor!

Anonim spunea...

The business delivers one [url=http://cungmuagiatot.com/thoi-trang.html]mua hang gia re online[/url] per working day in every single solitary of the marketplaces it serves. The Groupon operates as an assurance contract utilizing ThePoint's system: if a specified variety of folks sign up for the offer, then the provide turns into provided to all if the predetermined least is not happy, no one gets the deal that day. This decreases likelihood for merchants, who can take care of the coupon codes as quantity reductions as successfully as earnings marketing devices. Groupon tends to make earnings by sustaining about 50 per cent the resources the buyer pays for the coupon.

For example, an $eighty therapeutic therapeutic massage could be obtained by the client for $40 via Groupon, and then Groupon and the retailer would split up the $forty. That is, the retailer offers a therapeutic massage valued at $eighty and will get approximately $20 from Groupon for it (beneath a fifty%/50% break up). Or, if $240 well value of residence portray providers is acquired by the buyer for $fifty by means of Groupon, then the organization receives $twenty five and Groupon retains $twenty 5. The consumer gets the therapeutic massage, or the residence portray company, in these illustrations, from the retailer for which they originally paid out $forty (or $fifty) to Groupon. There are distinct firms to which Groupon at first did not offer you its companies, such as capturing ranges and strip clubs however, capturing ranges have been showcased on Groupon.

In contrast to labeled advertising and marketing, the support service provider does not shell out any upfront price tag to take part: Groupon collects personalized particulars from inclined purchasers and then contacts only men and women buyers, largely by day-to-day e mail, who may maybe be intrigued in a unique resolution or provider.

Groupon employs a massive quantity of copywriters who draft descriptions for the special discounts highlighted by e mail and on the web internet site. Groupon's advertising textual articles for the 'deals' has been seen as a contributing concern to the popularity of the internet web site, showcasing a unique blend of complete reality-examining and witty humor.

Owing to Groupon's market place getting mostly composed of female clients, the gives are usually centered on the overall health, bodily health and fitness and splendor marketplaces.

There are potential difficulties with the company product. For scenario in position, a profitable offer you could quickly swamp a modest company with way as well many customers, jeopardizing a probability that customers will be dissatisfied, or that there will not be ample item to satisfy the want. Gap, a enormous garments retailer, was in a situation to manage 445,000 coupons in a nationwide offer (though it experienced server troubles at 1 placement), but a much more compact business could switch into out of the blue flooded with buyers. One particular espresso store in Portland, Oregon struggled with an improve in buyers for a handful of months, when it acquired shut to one,000 Groupons on the one particular functioning day it was presented, in accordance to one particular certain report. In reaction to relevant issues, Groupon officers stage out that 'deal' subscriptions require to be capped in progress to a inexpensive amount.

Read More: [url=http://dulichngayhe.com/thong-tin-thuc-te-ve-viec-tim-mua-hang-cong-nghe-gia-re-tai-nhung-web-mua-hang-giam-gia/]mua hang gia re online[/url]